Hey, je browser is verouderd!

We hebben gemerkt dat je Internet Explorer gebruikt. We raden je aan om deze website te bekijken met een van de volgende browers:

Permanente ontharing

Laserontharing (Diodelaser)

Zie je er graag verzorgd uit en heb je genoeg van scheren of waxen? Dan is permanente ontharing helemaal geschikt voor jouw. De Diodelaser houd de warmte vast in de lederhuid, daar waar de dieper gelegen haarzakjes behandeld worden. Op deze manier is er ook minder risico op pigmentvorming en verbranding. De energie (joule) is zeer laag, terwijl de pulsen per seconde zeer hoog zijn. Hierdoor wordt het flitsen zo goed als pijnloos. Je voelt slechts wat speldenprikjes en warmte op de huid.

Door het langdurig resultaat zijn er  minder behandelingen nodig. De vernietigde haarzakjes zullen niet meer terugkeren. Echter door medicijngebruik of hormoonverandering kunnen de vooralsnog slapende haarzakjes actief worden.

Een permanente vermindering kan doorgaans bewerkstelligd worden met ongeveer 6 tot 8 behandelingen, telkens met een tussenpauze van 6 tot 8 weken. Dit komt doordat de haartjes in verschillende fases zitten. Zo heb je de groeifase, de overgangsfase en de uitvalfase. De haartjes die onderin het haarzakje zitten bij de groeifase worden bij de behandeling vernietigd. De haartjes in de andere 2 fases komen weer terug. Na 6 weken zitten er weer andere haartjes vanuit de andere fases in de groeifase waarbij deze weer effectief kunnen worden behandeld. De kans is groot dat de haren na ongeveer 1 tot 2 weken zullen uitvallen met de haarwortel.

De behandeling is geschikt voor alle huidtypes, zowel vrouwen als mannen. Bij laserontharen wordt gebruik gemaakt van het chromofoor melanine. Melanine is de bruine kleurstof die aanwezig is in gepigmenteerde haartjes. Bij witte of grijze haartjes is dit chromofoor niet aanwezig waardoor deze dus niet behandeld kunnen worden.

Voor- en nazorg:

6 Weken voor de behandeling mag je niet meer waxen of epileren zodat de haarzakjes niet beschadigd kunnen worden. Allen op die manier kan het haarzakje tijdens het laseren vernietigd worden. Het is verstandig om 2  weken voor en 2 weken na elke behandeling blootstelling aan fel zonlicht alsook zonnebank te vermijden. Dit om pigmentvorming te voorkomen. Vermijd de eerste 48u warmtebronnen zoals sauna, stoombad,…

 

Contra indicaties

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven

Afspraak maken

Enkel telefonisch via 0470/62.66.21

Maak online een afspraak